Codul bunelor maniere are o vechime considerabilă iar de-a lungul timpului a cunoscut o mulțime de modificări care l-au îmbunătățit. Se consideră faptul că toată lumea ar trebui să cunoască regulile de bază pe care codul bunelor maniere le prezintă însă acest lucru nu se prea întâmplă. Gențile damă sunt menționate deseori în Codul bunelor maniere, iar despre aceste mențiuni ne-am propus să discutăm și noi în rândurile următoare.

Astfel, dacă dorești să porți geanta cât mai corect din punct de vedere al Codului bunelor maniere, acest articol îți va fi de mare ajutor. Iată care sunt regulile pe care trebuie să le cunoști numaidecât:

Geanta se poartă mereu pe partea stângă

Indiferent că alegi să porți geanta pe umăr sau preferi să o ții în mână, este important să știi că aceasta se poartă doar pe partea stângă, conform codului bunelor maniere.

Iar asta deoarece astfel vei putea interacționa mult mai ușor cu partea dreapta, atunci când saluți pe cineva, de exemplu.

Geanta nu se lasă niciodată pe masă și nici jos

Nu numai că aceasta s-ar putea murdări, ci totodată se consideră că acest gest îți poate afecta norocul. Cât despre așezatul genții pe masă, acesta poate fi considerat un gest nepoliticos. Doar femeile care dețin o poziție socială foarte înaltă pot așeza geanta pe masă, atunci când anunță că urmează să plece din localul respectiv.

Codul bunelor manieră recomandă ca geanta să fie așezată în spate, pe scaun.

Nu este politicos să critici alegerea altor femei în materie de genți

Cel puțin asta spune codul bunelor maniere. Așa cum gusturile nu se discută, la fel ar trebui să se întâmple și în cazul genților. Prin urmare, evită să discuți despre gențile altor femei, oricât de mult ți-ar displăcea alegerea acestora.

De asemenea, ar putea fi foarte nepotrivit să ceri detalii despre prețul sau marca unei genții, sau alte detalii de genul acesta.

Ar trebui să fie mereu îngrijită

Geanta pe care o porți ar trebui să fie mereu bine îngrijită, iar asta nu doar pentru a respecta codul bunelor maniere, ci mai degrabă pentru a te asigura că nu vei lua anumite bacterii pe care nu ți le dorești. Gențile sunt, de regulă, supuse prezenței unui număr foarte mare de bacterii, iar de aceea ar trebui să o cureți în mod regulat pentru a evita transformarea acestui accesoriu într-un periculos focar de bacterii.

Alege cu atenție geanta pe care o porți

Iar în final îți mai putem recomanda doar să îți alegi cu grijă gențile pe care le porți. Înainte de tendințele din lumea modei, va trebui ca mai întâi să te asiguri că geanta dama dorită se potrivește stilului tău vestimentar dar și personalității tale.

Forma trupului este, de exemplu, foarte importantă atunci când îți alegi geanta. Mai exact, dacă ești o femeie înaltă ți se recomandă mai degrabă o geantă de dimensiuni mari, în timp ce dacă ești o persoană scundă ar trebui mai degrabă să optezi pentru o geantă mai micuță.

De asemenea, îți recomandăm să ai în garderobă mai multe genți pe care să le porți în funcție de ținutele alese dar și de evenimentele la care participi.

Iar dacă dorești să adaugi noi modele de genți în garderoba ta, atunci trebuie numai decât să vezi oferta noastră!